שאלת חלום

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/04/02 15:46 ב באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

לפני זמן מה ענה פה אחד הרבנים בעניין שאלת חלום שצריך להגיע לדרגה מסויימת כדי לזכות לתשובה בשאלת חלום

שאלתי היא:

איך יכול אדם לדעת מתי הגיע לדרגה מספיקה?

איך אפשר להגיע לדרגה המתאימה? האם רק ע"י לימוד תורה?

ועוד: לפני כמה ימים קראתי באתר מסויים שאדם עשה שאלת חלום ונענה (הובאה שם דוגמה שראה את עצמו מוצא את המפתחות שאבדו לו במקום מסויים והם אכן היו שם) ואני די בטוח שהוא לא דתי איך הרב מסביר זאת??

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

לחיים שלום!

מידות טובות הנובעות מיראת שמים, עם לימוד תורה לשמה, וקיום מצוות הם הדרך היחידה להתעלותו של האדם, ואז בסייעתא דשמיא האדם זוכה למדרגות גבוהות.
מידות טובות הם נחלתם הסגולית של כל ישראל, וסגולת ישראל מופיעה אצל כל אחד מישראל ללא קשר היותו דתי או אינו דתי.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת