שאלות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/03/08 00:32 ד באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי ארבע שאלות שנשאלתי ע"י אנשים חילונים שאני מכירה והם ביקשו ממני תשובות ואין לי אותן אשמח אם תוכל לעזור לי לענות להם תשובות שבקורן בתורה.

1.למה אסור להדליק אור בשבת הרי זה לא כמו פעם שצריך להתאמץ, עכשיו לוחצים רק על כפתור אחת בלי בעיה וזה נורא קל ופשוט. אז מה הבעיה להדליק אור זה לא גורם למלאכה?

2. למה אסור לכתוב בשבת ולשחק בכדור מותר?

3.למה אסור לבנות לקרוא בתורה ללבוש ציצית וכדו'?

4. האם מותר לאכול חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

1)יש הבדל בין "מלאכה" ל "עבודה" . בשבת אסור לעשות מלאכה ומבחינת התוצאה הדלקת מתג חשמל או מפתח של אוטו זה בדיוק כמו הוצאת ניצוץ של אש ע"י שפשוף האבנים . בשני המקרים יש ניצוץ. ו הדלקת "ניצוץ" זו מלאכה האסורה בשבת.
עייני נא בהרבה תשובות כגון
"למה אסור להקליט בשבת מהטלויזיה" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/21984

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.