שאלות 2

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/09/10 11:47 כט באלול התשע

שאלה

שלום רב וחג שמח

ברכות השחר זה עד עד לשקיעה הזמן לא?

אם כן למה אמרו מצד אחר עד שקיעה מצד שני לברך איך שאתה קם

אם אני לא מספיק אחרי יהא שמיה רבה להגיד גם לעלא מן כל ביחיד אפשר להגיד איתם את הקטע ?

אם אני בא בערבית אחרי השמע והקהל בדיוק מתחיל עמידה מה לעשות

אם קמתי מאוחר ועכשיו יש סליחות והציבור אני יודע שהוא ב13 מידות אני ילך מהר להתפלל איתם ואחרי זה ברכות השחר או הפוך?גם אני יפספס כמה קטעים?

מה עדיף לקרוא את כל הקטעים בעצמי או בקטע כמו בדיל ויעבור לשמוע את השליח ציבור ולענות כל פעם בדיל ויעבור או עננו

לכמה זמן כל ברכה מספיקה ומתי צריך לברך שוב?

למשל ברכתי שהכל על במבה ואחרי כמה זמן אני צריך לברך שוב שהכל על במבה נוספת

כל טוב

תשובה

1. לכתחילה לברך מיד בבוקר,
בדיעבד אפשר לברך עד צאת הכוכבים, ויש אומרים עד שילך לישון.

2.העיקר לומר עד עלמיא או גם יתברך וההמשך זה מנהג, ואם באמצע הגיעו לאמירת אמן תאמר אמן.

3. להתפלל עמידה ואחר כך להשלים קריאת שמע וברכותיה.

4. לומר ברכות התורה לפני סליחות.

5.לשמוע ולענות.

6. ברכה ראשונה חלה כל זמן שלא הסיח דעתו מאכילה זו ולא יצא ממקומו.
[אבל לא ישהה הרבה זמן בין אכילה לאכילה כי אז לא יוכל לברך ברכה אחרונה על האכלה הראשונה- עי' וזאת הברכה עמ' 53]

בברכה,

דני ארגמן