שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/13 11:15 ח באלול התשעג

שאלה

1.האם מותר ללכת למקווה במוצ"ש? (בבקשה ענה לפי מנהג ספרד)

2.האם מותר להחליף מצעים בשבת? (בבקשה ענה לפי מנהג ספרד)

3.למה זה חובה לשמור שבת?

4.למה פעם סכלו את מי שלא שמר שבת?

5.למה כיום כבר לא סוקלים את מי שלא שומר שבת?

6.למה פעם היה מותר להתחתן עם מס' נשים וכיום אסור?

7.למה פעם בנים יכלו להתחתן עם כמה נשים אבל לכול אשה היה רק גבר אחד?

8.למה אחד מהאיסורים שיש לגויים הוא "עבודה זרה"?, האם כשנוצרי מתאסלם הוא עושה חטא? ואם כן אז למה?

9.למה חרדים שמים כובע על הראש אם כבר יש להם כיפה?

10.לפי מה שהבנתי הזקן מוריד חסד לעולם וזה מקור של שפע נכון? האם ככול שהזקן יותר ארוך ככה הוא מוריד יותר חסד ושפע, או שהאורך לא משנה?

11.מי כתב את התנ"ך?

12.איך יכול להיות שרק אחד מכול האנשים שהיו במעמד הר סיני הרגיש את הצורך לכתוב ולתעד את מה שקרה?

13.לפי היהדות לא צריך לגייר גויים כי יש להם תפקיד משלהם אבל לפעמים מגיירים אם מגיעים למסקנה שיש לגוי נשמה של יהודי נכון? אז למה אם גבר מרגיש באמת כמו אשה אוסרים עליו לעשות ניתוח לשינוי המין?

14.אם נגיד באופן היפותטי מישהו כבר עשה ניתוח לשינוי מין והפך לאשה, מותר לו להניח תפילין?

15.למה אסור לשים יד בכיס כשמתפללים?

תשובה

1.האם מותר ללכת למקווה במוצ"ש? (בבקשה ענה לפי מנהג ספרד)
גבר יכול ללכת למקוה גברים

2.האם מותר להחליף מצעים בשבת? (בבקשה ענה לפי מנהג ספרד)
אם זה לצורך השבת – כן.

3.למה זה חובה לשמור שבת?
בשמירת שבת אנחנו מקיימים ברית שד' כרת רק עם ישראל. אנחנו מצהירים שד' הוא בורא עולם. אנחנו זוכרים שהוא הוציא אותנו ממצרים.

4.למה פעם סקלו את מי שלא שמר שבת?
מפני שחילול שבת הורס את הברית עם ד' – המחלל שבת לא פוגע רק בעצמו, הוא פוגע בכולנו ולכן אנחנו סוקלים אותו.

5.למה כיום כבר לא סוקלים את מי שלא שומר שבת?
כיום אין לנו דיינים שראויים ויכולים לדון דינים כאלה.

6.למה פעם היה מותר להתחתן עם מס´ נשים וכיום אסור?
תמיד היה ראוי לשאת רק אישה אחת. כיום החליטו שידרשו מכולם לנהוג כפי שראוי.

7.למה פעם בנים יכלו להתחתן עם כמה נשים אבל לכול אשה היה רק גבר אחד?
אחת הסיבות – אם אישה נשואה למספר גברים לא יודעים מי האבא של ילדיה. אבל אם אישה אחת נשואה למספר גברים תמיד ידעו מי האבא ומי האמא.

8.למה אחד מהאיסורים שיש לגויים הוא "עבודה זרה"?, האם כשנוצרי מתאסלם הוא עושה חטא? ואם כן אז למה?
עבודה זרה זה שקר וקלקול. התורה רוצה שכל העולם ילך בדרך של אמת ותיקון. המוסלמים יותר רחוקים מעבודה זה ולכן יותר קרובים אל האמת.

9.למה חרדים שמים כובע על הראש אם כבר יש להם כיפה?
אני לא חרדי. לפי מה שהבנתי – יש להם ענין (מוצדק!) לכבד את עצמם. זו גם הסיבה לחולצה לבנה וחליפה.

10.לפי מה שהבנתי, הזקן מוריד חסד לעולם וזה מקור של שפע נכון? האם ככול שהזקן יותר ארוך ככה הוא מוריד יותר חסד ושפע, או שהאורך לא משנה?
יש מנהג של האר"י שלא לגעת בזקן כלל.

11.מי כתב את התנ"ך?
הקב"ה אמר למשה ומשה כתב.

12.איך יכול להיות שרק אחד מכול האנשים שהיו במעמד הר סיני הרגיש את הצורך לכתוב ולתעד את מה שקרה?
אף אחד לא 'הרגיש צורך'. כתיבת התורה נעשתה על ידי משה שקבל באופן ישיר את דבר ד' וכתב אותו במדויק. לכן התורה משקפת באופן מדויק את דבר ד' עבורנו.

13.לפי היהדות לא צריך לגייר גויים כי יש להם תפקיד משלהם אבל לפעמים מגיירים אם מגיעים למסקנה שיש לגוי נשמה של יהודי נכון?
בשום מקרה לא מגיירים גוים ביוזמתנו. גוי שמאוד מבקש להתגייר, לא דוחים אותו.
אז למה אם גבר מרגיש באמת כמו אשה אוסרים עליו לעשות ניתוח לשינוי המין?
איש או אישה לפי מה שנבראו. לא משנה מה מרגישים. גם אם עושים ניתוח, כל אחד נשאר לפי מה שהוא נברא.

14.אם נגיד באופן היפותטי מישהו כבר עשה ניתוח לשינוי מין והפך לאשה, מותר לו להניח תפילין – הניתוח שינה את הגוף אבל איש נשאר איש ואישה נשארת אישה. לכן גם מי שהפך עצמו להראות כמו אישה – לפי היהדות הוא עדין איש, הוא צריך להניח תפילין כל ימיו.

15.למה אסור לשים יד בכיס כשמתפללים?
בתפילת עמידה אנחנו מתנהגים כמי שעומדים ישירות לפני מלך. לא רק ידיים בכיסים אסור, גם שילוב ידיים, גם ידיים מאחורי הגב. יש להניח את הידיים על הלב – יד ימין על גבי שמאל.