שאלות שבנושאים שונים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/08 16:26 ד בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבו הרב

1. האם בסעודה שלישית לא מברכים על היין(קידוש)? אנחנו מברכים קידוש בברכת המזון האם זה בסדר?

2. מתי ועל מה מברכים ברכת מעין שלוש? ומתי מברכים בורא נפשות?

3. בבוקר כשאני קמה ב"ה אני אומרת " שיויתי ה' לנגדי תמיד" מזה אומר?

4. קורה לי לפעמים שאני כמה שאני מתפללת השם קצת רחוק ממני, לפעמים קורה אני מבקשת משהו וזה לא תמיד מצליח. אך אני יכולה יותר להיתקרב לבורא עולם יותר להרגיש אותו, לחזק את האמונה?

תודה על ההקשבה שיהיה שבוע טוב ובשורות טובות.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מזמנים על כוס יין בסוף סעודה שלשית אבל לא מברכים הגפן ולא שותים מפני שלא שותים ולא אוכלים לפני הבדלה.
2)אם אוכלים משבעת המינים ,מזונות,יין- ברכה מעין שלוש. שאר הדברים בורא נפשות.
3)אני מצטט לך את דברי הרמ"א השולחן ערוך אורח חיים סימן א

[שויתי ה' לנגדי תמיד (תהילים טז, ח), הוא כלל גדול בתורה ובמעלות הצדיקים אשר הולכים לפני האלהים, כי אין ישיבת האדם ותנועותיו ועסקיו והוא לבדו בביתו, כישיבתו ותנועותיו ועסקיו והוא לפני מלך גדול, ולא דבורו והרחבת פיו כרצונו והוא עם אנשי ביתו וקרוביו, כדבורו במושב המלך.] כ"ש כשישים האדם אל לבו שהמלך הגדול הקב"ה, אשר מלא כל הארץ כבודו, עומד עליו ורואה במעשיו, כמו שנאמר: אם יסתר איש במסתרים ואני לא אראנו נאם ה' (ירמיה כג, כד), מיד יגיע אליו היראה וההכנעה בפחד השי"ת ובושתו ממנו תמיד (מורה נבוכים ח"ג פ' נ"ב), ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת. גם בהצנע לכת ובשכבו על משכבו ידע לפני מי הוא שוכב, ג ומיד שיעור משנתו יקום בזריזות לעבודת בוראו יתברך ויתעלה ."

4)כל פעם לקחת קטע קטן מהתפילה ולהתבונן בקטע הזה . להדהד אותו .
לשמוע אותו,
להקשיב לאותיות שלו,
להאזין לניקוד שבו.
לטעום את הטעמים שלו.

וכך לאט לאט זה ירומם אותך לגבהים אדירים של עומק.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.