שאלות על יום כיפור

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/02 22:45 ח בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב, שלום.

יש לי כמה שאלות בקשר לתפילה...

כל פעם קורה לי שאני מתפללת ובאמת מנסה להתכוון ואז אני רואה משפטים שאני לא מבינה, או תפילות ובקשות שנראות לי מוזרות (יכול להיות גם שניהם ביחד)

וזה ממש מפריע להתכוון.

למשל עכשיו בימים הנוראים כשאנחנו מבקשים רחמים, קודם כל למה אנחנו מבקשים כל הזמן מהקב"ה שיעשה עמנו טוב, אנחנו אמורים לבטוח בקב"ה שכל מה שקורה לנו זה טוב (גם אם זה נראה לנו דבר רע) אז למה לבוא ולבקש שוב?

* או כשאומרים: "וכתוב לחיים טובים כל בני בריתך" - הקב"ה הרי לא יכתוב את כל עמ"י לחיים טובים אז מה הבקשה פה? (זאת רק דוגמא קטנה)

או אולי אני פשוט לא מבינה את התפילות נכון...

גם דברים יותר "טכניים" שעושים בתפילה,

* למה אומרים לדוגמא את חזרת הש"ץ?

אני מבינה שפעם באמת אנשים היו אנאלפביתיים אבל היום כשהרוב המוחלט בביה"כ יודע קרוא וכתוב אז למה שוב חוזרים?

* למה פוסעים 3 פסיעות קדימה ואחורה?

* יום כיפור -

אני לא מבינה את כל העניין של שכר ועונש ביום כיפור

מצד אחד אומרים שיום כיפור ה' רואה/בודק/זוכר את כל המעשים שלנו של כל השנה וקובע את גזר דיננו... אז ה, קובע רק לפי המעשים שלנו אם נחיה או נמות?

זה לא הגיוני כי אנחנו רואים כל הזמן שאנשים צדיקים נהרגים, ואומרים שזה עונש כללי בשביל כל עמ"י...

אז בכל זאת, כשאנחנו מתפללים ואמרים שנחזור תשובה זה לא אומר שה' יקבע לנו שנה טובה...אז להמ אנחנו מבקשים באותו הקשר גם לחיות?

אני מקווה שהצלחתי להסביר קצת את עצמי...

אני ממש אשמח אם תענה לי לפני יום כיפור

(רק אם הדבר אפשרי!)

תודה רבה

גמר חתימה טובה

נעה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

תמיד כדאי לפני כל חג להתכוננן ולעבור על התפילה לפני החג כך שבעת התפילה נוכל "לזרום".

1)אנו מבקשים שהשם יעשה את הטוב בעניו שהוא הטוב המוחלט ולא כפי שאנו קוראים "טוב".
2)כן .אני מבקשים שהוא יכתוב לחיים את כולם.אנו ערבים לשלומם ולחייהם של כולם.
3)יש המון סיבות לחזרת הש"ץ שאחד מהם את הזכת ויש עוד למשל כדי שנענה אמן ,או כדי לתקן את מי שלא אמר בכוונה עיני בספא אמונות הרבה הסברים לזה.
4)זכר למעמד סיני שנאמר בו וינועו -ויעמדו.
5)שאלה מאוד מאוד קשה שגם אני מחפש עליה תשובה.
אם אמצא אכתוב לך ואם את תמצאי תכתבי לי.

מצטער על האיחור בתשובה.