שאלות נוספות בספר שמות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/08/10 13:46 יג באלול התשע

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

1.האם המילה את בתורה פירושה גם עם?

2.האם יש ריבוי במילים על ההתרבות של בנ"0 מכיוון שהתורה באה להדגיש שמשבט הם הפכו לעם וגם להדגשיש שכל הריבוי של עמ"י יביא לגזרות של פרעה (האם יש עוד סיבות)?

3.מדוע כתוב בלשון יחיד "ויבן ערי מסכנות"?

4.האם היחס של פרעה לבנ"י משתנה בגלל הריבוי של עמ"י ולכן הוא פוחד שיצאו נגדו למלחמה ?(או שיש סיבות נוספות?)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
1. אני צריך לקרוא את כל הפסוק בו נזכרת המילה וכך לבדוק מה פרושיה האפשריים.
2. אתה צודק, למצרים ירדו 70 נפש ויוצאים משם 600,000
3. לעיתים קרובות, יש לשון יחיד כלפי ציבור, יש לכך שפע דוגמאות. אתן לך דוגמא בולטת: "שמע ישראל ד'..." משה פונה כאן לכלל ישראל ואומר "שמע" כאן ודאי היה צריך לומר "שמעו ישראל".
4. היחס של פרעה משתנה רק בעקבות המכות שהוא סופג, וגם אז הוא כל הזמן חוזר בו ושוב רודף אחרי ישראל. לכן הברירה היחידה של ד' - להטביע אותו בים סוף.