שאלות מספר שופטים=]

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/09 14:40 ו באב התשסט

שאלה

ב"ה

שלום רב!

יש לי שאלות מספר שופטים:

א.מדוע,בספר שופטים פרק ז' קראו לעוד לוחמים אח"כ? למה לא לפני? מדוע עשו את מבחן המלקקים לפני שקראו לשאר הלוחמים? הרי עשו את מבחן המלקקים כדי לצמצם את מס' הלוחמים,על מנת שבנ"י לא יקחו את הניצחון לעצמם. אבל-אחר כך קראו לעוד לוחמים,אז לכאורה בשביל מה נעשה מבחן המלקקיפ? אפילו שקראו לעוד לוחמים אח"כ,בשביל לסיים את המלחמה,ואפילו שניסים קרו כשבנ"י מנו בלוחמיהם רק 300... זה מוזר לי!

ב.בסוף פרק י"ח-איפה סל מיכה מונח?

ג.מי מוציא את הפילגש? בפרשת פילגש בגבעה?

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בכל מלחמה יש שני שלבים. שלב ראשון צבא מול צבא ומתחיל הקרב. כאן השאלה היא מי יכריע, מי יגרום לשני תבוסה. בשלב שני, אחרי שצבא אחד מובס ובורח יש חשיבות לגרום לבורחים כמה שיותר נזק כדי שלא יוכלו להתארגן ולחזור שוב.
את השלב הראשון עשה גדעון עם שלש מאות המלקקים. רק אתם הוא הגיע להכרעת הקרב וגרם למדיינים לברוח.
כאשר המדיינים ברחו רצה גדעון לתפוס כמה שיותר מהם ולשם כך הוא קרא לשאר השבטים.
בסוף פרק י"ח פסל מיכה מונח בעיר דן, אותה כבשו.
באשר לפילגש בגבעה הפסוק אומר: "ויחזק האיש בפלגשו" =פלגש שלו. מכאן שמי שהוציא אותה היה בעלה שהיא היתה הפילגש שלו.
השאלות הללו מעידות על העמקה בלימוד - זו הדרך הראויה בלימוד תנ"ך - חזק ואמץ.