שאלות לקראת בר מצווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/13 19:11 כב בשבט התשעג

שאלה

ברצוני לשאול אותך מספר שאלות :

1. יש מגוון של בתי כנסת בעיר שלי , אבא שלי מתפלל בית כנסת אחרת

שאני מתפלל , אני לא כול כך מחובר לנוסח של התפילה למרות ששניהם מאיתו עדה ספרדי , גם אבא שלי לא אוהב איפה שאני מתפלל לכן אני לא יכול להגיד לו עם הוא יכול לבוא להתפלל שם , האם יש בעיה עם זה שאני מתפלל בבית כנסת שונה ? , חוץ מיזה אני מפספס ברכת כוהנים יש עם זה בעיה זה משהו תמידי ז''א שאני יזכה שאבא שלי יברך אותי ברכת כוהנים ומצד שני אני מאוד מחובר לנוסח ועם אני יתפלל בבית כנסת שאבא שלי יתפלל אני לא יהיה ... מרוצה מה שניקרא .

2.יש לי שרשרת שכתוב עליה " כי מלאכיו יצוה לך לשמור בכל דרכיך , יש בעיה בלשים שרשרת ע''פ היהדות , ומותר לנשק את זה , או להכנס עם זה לשירותים ?

3.יש בתפילה של שחרית של שבת ברכה שאומרים סוג של מזמור : "אל אדון על כול המעשים ברוך ומבורך בפי כל הנשמה גודלו וטובו מלא עולם דעת ותבנה סובבים הודו "

כשאני שר את זה אני לגמרי משתחרר ,חשוב לציין שמופיע פעם 1 אלוקינו האם מותר לי להגיד את זה גם בחול סתם בבית או אפילו ביום שבת בבית ?

4.אני עוד מעט ב''ה מקבל עול מלכות שמים אני צריך להתחיל לדעת הלכות , אני קורא מידי יום שבת קיצור שולחן ערוך , האם יש לך כבודו של הרב אולי המלצה על ספר לפני גיל 13 דרך אגב בתמוז יש לי בית כנסת ,אני סוג של חוזר בתשובה השנה חזרתי ב''ה התחלתי ללכת לתפילות וממש התקרבתי ככה ליהדות אז לכן מירב השאלות .

5. כול השונה הלכות בכול יום מובטח לו "שהוא בן העולם הבא " ללמוד גמרא נקרא או ללמוד קיצור שולחן ערוך נקרא הלכות ?

עם הרב שלי מלמד אותי הלכה אני מקיים את המצווה ?

6.שכשאני עונה קדיש אני שומע חלק שאומרים יהא שמא רבה .... יתברך .

וחלק שאומרים עד שמיא דקודשא בריך הוא .

7 מותר לי לישון עם אחותי ? או שהיא תנשק אותי או אני אותה הכוונה בלחי .

8.הרב שלי ז''א הוא המחנך שלי אבל רוב הבית ספר מכנים אותו כרב הוא מלמד אותי גמרא נביא ושאר מקצועות קודש תנך ,תפילין ,משנה ...

עכשיו בשבילי הוא לא הכי רב אני מצטער שאני מדבר ככה כי הוא צוחק עם ילדים יורד עליהם בצחוק וכולם מרגישים כאילו הוא חבר שלהם גם אני ..

בגמרא מסכת ברכות כז : ב

מסופר על תלמיד של רב , כשהוא פונה אליו בגמרא "הבדלת" ? ולא אומר לו כבודו הבדיל ,ומכאן אנו לומדים ש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה עושה את ההכנה הכי נכונה לקראת כניסתך למצוות - לומד את הדברים שעליך לדעת כשומר מצוות - הדבר ראוי להערכה עצומה.

1. אין חובה להתפלל דווקא עם אבא שלך באותו בית כנסת. ברכת כהנים מועילה לך גם אם לא תהיה תחת הטלית של אביך בזמן הברכה.
אבל חשוב מאוד שהדבר לא יגרום כעס או צער לאביך, לכן עליך להסביר לו את החשיבות ולהגיע לכך שהוא יקבל זאת בהבנה.

2. אסור להכנס לשירותים עם פסוק. יש אפשרות להקל אם השרשרת מתחת לבגדים.
ועיין בקישור
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3808607,00.html

3. אם אתה שר בשם אלוקינו (ולא א-להינו) אתה יכול לשיר גם בחול וגם בשבת כרצונך.

4. ´קיצור שלחן ערוך´ הוא ספר מצויין כדי לדעת את ההלכות. כיום יש ספרים רבים לבני הנעורים - אני לא מתמצא בכך - אתה יכול לשאול מישהו מהמורים שלך בבית הספר.

5. ´קיצור שלחן ערוך´ מתאים מאוד להיות ´שונה הלכות בכל יום´. כך גם בהלכות שהרב מלמד אתכם בכיתה.

6. יש מנהגים שונים כמה לומר באמירת ´יהא שמיה רבא...´ כל אחד ינהג לפי העדה שלו.

7. ודאי לא לישון עם אחותך. לענין נשיקה, הרב מרדכי אליהו זצ"ל כתב שרשאי לנשק אח את אחותו עד היותה בת 12
ועיין
https://www.kipa.co.il/ask/show/73587-האם-מותר-לתת-נשיקה-לאחות-

8. אתה צריך לראות עצמך כתלמיד של הרב ולכבד אותו. הכי חשוב ללמוד ממנו תורה כמה שאפשר.

9. מותר לשחק בבלון. מותר לנפח בפה בלון בשבת - צריך להזהר לא לקשור אלא להדק את הפתח בגומיה.

10. כיסוי ראש יכול להיות בכיפה או בכל דרך שנוחה לך. אין כל חובה לחבוש מגבעת. בטלית מתעטפים בבית הכנסת בזמן התפילה בלבד. בסוף התפילה מורידים את הטלית. אין צורך ללכת עם הטלית.