שאלות כלליות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 25/08/02 00:17 יז באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

יש לי כמה שאלות.

1.האם רב מובהק, צריך להיעשות ע"י התלמיד,"עשה לך רב", או שעצם הלימוד עושה את הרב למובהק? האם ראש ישיבה הנו בהכרח רב מובהק של תלמידי הישיבה?

2.כל "גינוני הכבוד" לרבים, כגון דיבור בגוף שלישי וכו', האם יש בזה הלכה פסוקה, או אולי זה נובע ממנהג של מקום מסוים, תקופה מסוימת או הרגשה של כל אחד באופן אישי.

3.האם יש לקלסר סיכומים במקצועות קודש דין של חפצא דקדושה, ובכלל מה זה משנה למעשה בין חפצה דקדושא לבין חפצא דמצוה

שנה טוב לרב ולמשפחתו

דרור הראל

תשובה

הראל שלום,

א. מי שרוב לימודך ממנו הוא רבך המובהק.

ב. כתוב בתורה: "והדרת פני זקן" - הדרו בדברים.

ג. קלסר סיכומים הוא כמו ספר קודש - חפצא דקדושה.
חפצא דקדושה - שהקדושה שתיד עליו כגון תפילין.
חפצא דמצווה - כמו עצי סוכה שכשנגמר סוכות נגמרת המצווה.

בברכה,
צבי קוסטינר