שאלות בעקבות פטירת חברה

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/06/02 10:41 יז בתמוז התשסב

שאלה

חברה שלי נרצחה והתעוררו לנו מספר שאלות:

*יש מניעה שבחורה תספיד חברה שלה (לפי בקשת המשפחה- מאוד רצו) בהלוויה? אם כן, מהי?

*האם מותר לציין את יום ההולדת שלה בערב שירה (דבר שהיא מאוד אהבה לעשות)? קצת קשה לנו להתעלם מהתאריך שמתקרב.

*האם מותר לעלות לקברה מתי שמרגישים צורך? או רק בזמנים הידועים?

*מה מותר לעשות ליד הקבר? מותר לדבר איתה? לשיר?

תשובה

ב"ה

שלום!

מאוד הצטערתי לקרוא את שאלתך. לחשוב שעם ישראל השב לארצו צריך להתמודד עם שאלות כאלה - כואב הלב!

ולשאלותייך:

1. אם ההורים רוצים, אין מניעה שאחת החברות תספיד.

2. ניתן לעשות ערב שירה לזכרה.

3. אנו נוהגים שלא להרבות לעלות אל בתי הקברות. מוות שייך למושגי הטומאה ואנו חפצים בחיים. לא נוכל להפסיק מלהרגיש בקשר העמוק אל החברה שנרצחה אבל אין צורך ללכת אל המתים. ובעיקר, שעלינ מוטלת המשימה להמשיך קדימה ואינני בטוח שזו הדרך להתמלא בחיוניות ובכוחות המסוגלים להמשיך את החיים קדימה.

אבל במקרים מיוחדים - מותר ללכת לקברה.

4. מותר לעשות ליד הקבר מה שאתן מרגישות אבל כבר הערתי שיש למעט בכך.

המקום ימלא חסרוננו ולא נוסיף אבל בארצנו.

בברכה

שי