שאלות בנושא אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/01/14 20:48 ה בשבט התשעד

שאלה

1) מה כל כך רע באי אמונה בבורא עולם?

2) איך אלוקים נוצר?

3) למה ה ברא את העולם הזה.

אם הוא כל יכול למה שלא יברא עולם מושלם?

4) אם האמונה כל כך עוזרת לנו וגורמת לנו להיות מוגנים וכו..

איך זה שבני ישראל כל הזמן עזבו את האמונה?

אשמח אם תענה לעומק ותכתוב מקורות.

תודה ויום טוב :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החובה להאמין בבורא עולם עולה מתוך השייכות לעם ישראל - שהוא עם מאמין מיצירתו וכל אופיו הלאומי ושליחותו העולמית היתה ותהיה להביא את בשורת האמונה לכל יושבי תבל.

מלבד השייכות לעם - כל אדם צריך להכיר במי שמעליו. לשמחתנו האלוקים שמעלינו אוהב אותנו ורוצה רק בטובתנו. לכן הדרכתו מביאה בסופו של דבר לאושר האנושי הגדול ביותר.

אלוקים לא נוצר - הוא היוצר. אלוקים הוא כינוי למישהו שמרוב גודלו איננו מסוגלים להבין אותו. אנחנו רק יודעים שהוא מעל הכל, לפני הכל ואחרי הכל. כל כך נשגב ועליון שאין שכלנו מסוגל בכלל להבין.

אלוקים לא צריך לברוא עולם מושלם - הוא בעצמו מושלם. אבל אלוקים רוצה שמלבד השלמות תהיה גם מציאות שיש בה השתלמות. לכן הוא ברא את העולם שלנו חסר - כדי שיהיו בו תהליכים של תיקון והשתלמות.

האמונה אמנם עוזרת אבל היא מאוד מחייבת. לאנשים קשה להתחייב. הרבה אנשים מוותרים על דברים שיעשו להם טוב ובוחרים לחיות חיים קלים למרות שזה מזיק להם:
אנשים משמינים מפני שזה טעים ונוח למרות שהם יודעים שזה מזיק.
אנשים מעשנים סגריות וצורכים סמים מפני שזה נעים להם למרות שהם יודעים שזה מזיק.
כך אנשים מתרחקים מאמונה, זה קל ונוח - לא לשמור שבת לא לשמור כשרות לא להתפלל... הם לא מוכנים להתחייב לתורה ומצוות למרות שהם יודעים שהאמונה נכונה להם.