שאלות בנושאי אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/09/09 23:39 טז באלול התשסט

שאלה

לרב שלום,רציתי לדעת אם מצוות עונה מקיימים בליל שבת או לפי רצון האישה? ושאלה שנייה זה איך מצוה זו מסתדרת עם האיסור של הוצאת זרע לבטלה?

יניב

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בשאלות שקשורות לצניעות צריך לעסוק בצניעות. לכן ראוי לעסוק בשאלות אלו רק לקראת החתונה, אין כל צורך לעסוק בהם לפני שבאים להתחתן.

כאשר בני זוג עומדים להתחתן הם מקבלים הדרכה: החתן מקבל הדרכה מאדם נשוי ומנוסה, והכלה מקבלת הדרכה מאישה נשואה ומנוסה. כך הם באים לחתונה כשהם יודעים היטב מהי מצוות עונה וכיצד מקימים אותה וכן יודעים מה וכיצד להתנהג באפן שלא יעברו על איסור הוצאת זרע לבטלה.

לקראת החתונה שלך גם אתה תפגש עם מדריך חתנים וכל מה שאתה צריך לדעת בנושא אתה תלמד ותדע.