שאלות בהלכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/04/07 20:35 יג בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

האם כלי זכוכית שהתקבלו במתנה טעונים טבילה?

הינו בבסיס צבאי שדלת בית הכנסת היתה נשארת פתוחה לפעמים וזאת מפני שלשונית המנעול היתה כמו נתקעת. כדי לשחרר אותה היה צורך רק לגעת בה ולדחוק אותה מעט פנימה. האם היה מותר לעשות זאת בשבת כדי לסגור את הדלת?

האם מותרת תפילה במניין אחרי עלות השחר לפני זמן הנחת טלית ותפילין במקרה שזה או כך או תפילת יחיד בזמנה? או בנץ?

אדם הקם אחרי זמן תפילת שחרית, כיצד יתפלל?

אדם שאיחר לתפילה אילו חלקים צריך להשלים אחריה, בחול ובשבת, אם הגיע בק"ש?

אדם שביום רגיל לא הולך עם שעון, ביום שבת מותר לו ללכת עם שעון?

אדם שרוצה לתת מתנה בשבת מה צריך לעשות? ומה זה בדיוק הגבהה ביום שבת?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כלי זכוכית מתוצרת חו"ל טעונים טבילה .
2)מותר לדחוק את הלשונית ולפתוח את הדלת.
3)אם מדובר על צורך גדול ואין אפשרות אחרת אז מותר .וכשיגיע זמו תפילין יש להניח תפילין.
4)אם מדובר על זמן של לפני חצות יתפלל כרגיל שחרית.
5)שאלה כללית מידי.
6)מותר ללכת עם שעון. זה נחשב כחלק מהגוף לעניין טלטול.
7)לתת לפני שבת או להגיד לזה יהיה קנוי רק בצאת שבת.

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.