שאלות אמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/05/02 11:37 ח בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

ישנה שאלה שמטרידה אותי המון זמן, זה לא שאני כופרת, פשוט יש לי ספקות. אז ככה: ה', מתי שבא לו הוא הורס עולמות, מתי שבא לו הוא בונה? זה כאילו הוא משחק בנו וגם הוא דורש ממנו להיות ענווים ולא להתגאות בדברים טובים שאנחנו עושים אז למ בתפילה למשל, יש פס דזימרה שבהם כל מה שאנחנו עושים זה לשבח ולהלל אותו (בהוראתו), ובתנ:ך כתוב אני ה' כל הזמן, אני מבינה שאנחנו צריכים להודות לה' ובסדר, שיגיד לנו רק שאנחנו צריכים להודות לו אבל כ"כ הרבה דברים??

תשובה

ב"ה

רותי שלום,

טוב מאוד שאת שואלת שאלות כדי שנפשוט לך את הספקות. זה לא נקרא כפירה. היהדות התחילה משאלת שאלות! רק כששואלים את השאלות אפשר לברר באופן אמיתי וברור.

ולעצם העניין:
לא הבנתי את השאלה הראשונה. אנא הסבירי לי מתי זה קרה? מתי בא לו להרוס והוא הרס עולמות, ומתי בא לו לבנות עולמות והוא בנה?

ולשאלתך השניה – למה מודים לה' באריכות:
דעי לך כי התפילה והתודה נועדה לנו, לבני האדם. הקב"ה לא צריך שנגיד לו תודה ושנתפלל בשבילו.
אנחנו צריכים את זה!
כשאת מתפללת ואומרת תודה
את מתרוממת לגובה
את מקבלת עוצמה
את מתמלאת אנרגיה
את נהנית.

תפילה – זאת תודה שנובעת מן הלב.
תפילה – זאת פניה לרחמים בעת כאב.
תפילה – זאת אמונה.
תפילה – זאת תקווה.

והלוואי ויכולתי להתפלל כל היום! להיות כל היום במצב גבוה עם עוצמה ואמונה, עם תקווה.

בברכה,
עוזיאל