הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/04/11 08:37 כט באדר ב'

שאלה

אני נשואה שלוש שנים ויש לי 2 ילדים. בעלי מאוד אוהב להתנשק בתוך הפה עם הלשון ולא תמיד זה נוח לי - אין לי מושג למה. ולפעמים אני מאוד עייפה בלילה ואין לי כח להתנשק ואז בעלי מאוד נפגע ומתעצבן שאני לא רוצה להתנשק ואז כל הלילה והיום שלמחרת אנחנו עצבנים אחד על השני. הסברתי לו שבו אין בעיה אבל לא תמיד זה נוח לי. מה ניתן לעשות? כמו-כן לפעמים הוא מכריח אותי להתנשק.

תשובה

ב"ה,

צריך לדבר איתן על זה,

אבל קודם לגלות הבנה לצורך שלו,
לפעמים אפשר לתת ולאפשר אבל מבלי לתת לגיטימציה ואז זה פחות מספק,
לכן קודם צריך לשדר לו אאת מבינה את הצורך כשלעצמו.

בענין המינון, יש עצה , במקום שהוא יזום את תקחי יוזמה ותגידי עכשיו מתאים לך, עוד לפני שיבקש, ואז יש לזה ערך יותר שווה בעניו,

בכל ענין הוא לא יכול להכריח אותך לעשות זאת.

בברכה,

דני ארגמן