הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/10/09 18:56 יג בחשון התשע

שאלה

האם מה שקורה לישראל עם איראן ושיש צרות בירושלים בהר הבית עם הפלשתינאים כתוב בנבואות?

תודהה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לא כתוב בנבואות פרטים מדויקים, אבל כתובים בנביאים עקרונות של אמונה והשגחה. שם נאמר בפרוש שכאשר עם ישראל הולך בדרך ה' הוא זוכה להשגחה וישועה וכאשר הוא מתרחק מדרך ד' באים עליו יסורים של מלחמות ובצורת וכד'
בנביאים כתובה גם המסקנה, שצריך לטפל בכל בעיה גם בגישה אמונית של תשובה - תפילה וצדקה, וגם בגישה מעשית. היום מתעלמים מהטיפול הרוחני, המנהיגות הלאומית (הממשלה) מטפלת רק באמצעים החומריים = כלכלה בטחון... אולי משום כך הבעיות לא נגמרות.