שאלה על מגילת אסתר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/02/13 12:44 יד באדר התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב!

יש לי שאלה על מגילת אסתר:

אסתר פרק ה, פסוק יג

"וְכָל-זֶה, אֵינֶנּוּ שֹׁוֶה לִי: בְּכָל-עֵת, אֲשֶׁר אֲנִי רֹאֶה אֶת-מָרְדֳּכַי הַיְּהוּדִי- -יוֹשֵׁב, בְּשַׁעַר הַמֶּלֶךְ"

רש"י-

בכל עת וגו' - אמרו רבותינו שהיה מראה לו שטר שמכר עצמו לעבד על חוסר מזונות כשנתמנו ראשי גייסות מרדכי והמן במלחמה אחת.

ניסיתי להבין- מי הראה למי את השטר הנ"ל? מרדכי להמן או המן למרדכי?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מרדכי הראה להמן שטר שבו מכר המן את עצמו עבד למרדכי. לכן מרדכי לא השתחווה מפני שהמן היה עבד שלו.