שאלה לפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/03/10 19:08 ה בניסן התשע

שאלה

ב''ה.

שלום רב,

א.יש לנו כלים מיוחדים לפסח סגורים בארון ורק בפסח אנחנו משתמשים בהם, האם הכלים שהשתמשנו כל השנה אפשר לסגור אותם במקום מסוים ורק לאחר פסח להשתמש או גם כלים צריכים מכירת חמץ?

ב. יש לי מן דף כזה קשיח ובו יש את סדר ההבדלה , בפנים זה יש חור כזה ויש שם בשמים מקטורת . האם זה חמץ?

תודה מראש ושבוע טוב ומבורך.

תשובה

ב"ה

שלום.

1)לא צריך למכור את הכלים לגוי.
2)אם יש שם חיטה אסור להשתמש בזה. ואם יש שם מיני צמחים כגון לבנדר ז מותר.

בהצלחה,

עוזיאל