שאלה לכמה רבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/01/02 16:33 יז בטבת התשסב

שאלה

למה בהוראות של השאלות כתוב לא לשאול כמה רבנים?

להפך כך ההלכה תצא יותר ברורה

תשובה

בס"ד

אם שואלים כדי ללמוד כדי לשאול כמה רבנים אבל אם שואלים כדי לעשות ככל שתשאל יותר - תצא יותר מבולבל כיון שכיום אין בית דין גדול שמכריע בכל השאלות שתצא הלכה אחידה, ולצערינו ההלכה לא אחידה. כשיהיה בית דין גדול הרבה הלכות יתבררו.

אם יש כבר כמה רבנים שיורו או שהורו לך ותשאל רב - זה לא יהיה חכם להוסיף לך עוד הוראה שתבלבל אותך. הרי ההוראה הזאת לא תהיה אחרונה.
אם אתה הולך לרב ומקבל את הוראותיו בצורה מוחלטת יש טעם להורות לך כדי להוציאך מהסבך אבל אם תשאל עוד ועוד רבנים תצא יותר ויותר מבולבל.
מסקנה.
קבע לך רב אחד שעלי ואתה סומך ביותר ואותו תשאל מתוך הסכמה נפשית מלאה לעשות ככל אשר יורך. כמובן שלפני השאלה תתפלל שהקב"ה יביא לך ברכה דרך העצה שלו.

בהצלחה