שאלה חשובה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/01/12 13:57 ה בשבט התשעב

שאלה

הי יש לי שאלה חשובה

התחתנתי לפני שנה ויש לי חברה שהתחתנה שלוש ימים אחרי ואמרו לנו שאסור ללכת לחתונה של אחת השניה זה פוגע בפריון אלה אם כן נחליף סיכת ביטחון והבנתי שזאת מין אמונה של מרוקאים ועירקית

אני לא עירקית או מרוקאית ולא בקטעים של אמונות תפלות אבל עשיתי את זה לכל מקרה מה היה לי להפסיד גם שזאת שטות

ועכשיו נודע לי שהיתה מישהי יולדת טריה בחתונה שלי ואמרו שזה גם לא טוב

אז עצם העובדה שהחלפתי סיכת ביטחון בחתונה זה מראה כאילו אני מאמינה אבל אני לא אין לנו מנהגים ואמונות כאלה בבית

השאלה שלי אם יש כוח לאמונה תפלה להשפיע על משהו בגלל שביצעתי גם אם אני לא מאמינה בזה?????

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה לא מזיק ולא מועיל,

אין לך מה לחשוש,

ללכת לשמח חברה זו מצווה,

ושומר מצוה לא ידע דבר רע,

עזבי את כל המחשבות האלה שאין ללהם בסיס בדברי חכמים,
בהלכה ובמנהגים.

כל טוב,

דני ארגמן