שאלה די דחופה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/07 19:37 כד בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,

אנו משפחה דתית, ולאחרונה דודי חלם כי סבו מתגלה אליו ומבקש ממנו שכל המשפחה תשתתף בכתיבת ספר תורה- ע"מ שתהיה מאוחדת יותר.

מדובר במספר לא רב של אחים שאמורים לשאת בהוצאה הכספית. זוהי אמנם הוצאה בעלת חשיבות רבה, אך עדיין מדובר בהוצאה לא קטנה.

כיוון שגם על משפחתי להשתתף בכתיבת הספר התעוררה אצלי השאלה האם עלינו להשתמש בחסכונות שחסכנו במשך שנים והיו אמורים לשמש אותנו לדברים שייחדנו מראש (כמו טיפולי שיניים או קניית רכב להקלה על הניידות)? האם עלינו לעשות זאת בכל מחיר או שמספיק רק 'להשתתף' (כלומר- לתרום כפי יכולתנו כרגע, להפריש פחות משאר האחים או אולי לתרום סכום כסף באופן חד פעמי ואם בע"ה יתאפשר אז להוסיף עוד על תרומתנו)?

אשמח לתשובה מוקדמת ומפורטת ככל האפשר. אוסיף ואציין כי יתכן שמדברי ניכרת תחושה של 'נטל', אך אין זו כוונתי. אנו מכירים בחשיבות ובמעלותיו של מי שתורם לכתיבת ספר תורה- אם כי במקרה שלנו היינו שמחים לדעת מהם סדרי העדיפויות בהם עלינו לדבוק.

תודה רבה על הקדשת תשומת הלב,

ושנזכה לגאולה קרובה במהרה בימינו!

תשובה

ב"ה

שלום.

"דברי חלומות לא מעלין ולא מורדין" . אל תתחשבו בחלום הזה . ולא צריך לפעול על פיו.
1) יש לתת צדקה ולהתפלל לעילוי נשמתו.
2) יש לומר את תפילת הטבת החלום בזמן ברכת הכהנים.
3) יש להשתדל ללמוד תורה ולהגות בתורה ולקיימה לעילוי נשמתו.(אולי שכחל אחד מבני המשפחה יקח על עצמו בלי נדר לסיים מסכת? או לחלק את ספר תהילים או כל פעולה אחרת שדומה)

בהצלחה,

עזויאל אליהו,

.