שאלה דחופה!!! נצרות !

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/06 12:04 כז בתשרי התשסז

שאלה

שלום לכם,יש לי שאלה

האם מה שכתוב בירמיהו פרק לא

"הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם־יְהוָה* וְכָרַתִּי, אֶת־בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת־בֵּית יְהוּדָה בְּרִית חֲדָשָׁה׃

לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת־אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם* אֲשֶׁר־הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת־בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם נְאֻם־יְהוָה"

זה מוכיח את הנצרות? כי איזה מישהו מכת "עדי השם" אמר את זה...

תשובה

שלום וברכה
אלה דברי הבל.
הבה נניח שתיכרת ברית חדשה. למה זה בכלל קשור לנצרות ?
הרי המשך הפסוקים הוא: "(לא) לא כברית אשר כרתי את אבותם ביום החזיקי בידם להוציאם מארץ מצרים אשר המה הפרו את בריתי ואנכי בעלתי בם נאם ד'.
(לב) כי זאת הברית אשר אכרת את בית ישראל אחרי הימים ההם נאם ד' נתתי את תורתי בקרבם ועל לבם אכתבנה והייתי להם לא-להים והמה יהיו לי לעם".
אם כן, מדובר על ברית חדשה שתיכרת עם עם ישראל ולא עם אחר, והיא תהיה ברית של שמירת התורה ולא של הפרתה - מה הקשר בין כל זה לבין הנצרות ?

כל טוב