שאלה דחופה בדיני נידה וטהרה:

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/11/04 17:06 ד בכסלו התשסה

שאלה

סליחה על השאלה האינטימית, אך אינני יודעת מה לעשות.

ברצוני לדעת מאיזה רגע עלי לספור 7 נקיים. אם היום יום רביעי והמחזור שלי מסתיים בערב בסביבות 19-21:00 אז מתי עלי ללכת למקווה בשבוע הבא? ביום רביעי אחרי 21:00, או ביום חמישי, או שמא ניתן לערוך בדיקה זו רק עד שקיעת החמה ??

תשובה

שלום וברכה
יש פרטים לא ברורים בשאלה.
אומר בקיצור, ואם משהו לא ברור חזרי אלי:
א. ניתן להתחיל לספור לא מרגע שפסק המחזור כי אם יש צורך בשני תנאים: הפסקת המחזור, ומינימום ארבעה ימים (כמנהגי הספרדים) או חמשה ימים (כמנהג האשכנזים).
ב. יש צורך לעשות בדיקה יסודית הנקראת הפסק טהרה, לפני השקיעה, ביום בו מתכוונים להתחיל לספור.
ג. סופרים שבעה ימים מלאים. אם עושים הפסק טהרה ביום רביעי אחר הצהריים לפני השקיעה, אזי סופרים את יום חמישי כיום ראשון, ששי כשני, שבת כשלישי, ראשון כרביעי, שני כחמישי, שלישי כשישי ורביעי כשביעי, ואז טובלים ביום רביעי בערב, כפי שהתחילה הספירה.

כל טוב