שאלה באמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/02 16:41 כא באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה! אני לצערי לא בטוח במאה אחוז בתורה הקדושה שהיא אמיתית. אני מרגיש שאם אני אדע על רב גדול שהוא מאמין בודאות ג-מ-ו-ר-ה ללא שום ספק שהתורה -הן בע"פ והן בכתב- היא אמיתית אז זה יגרום לי להיות בטוח באמיתותה גם כן. האם הרב יוכל לתת לי דוגמא לרב גדול שהעיד על עצמו שהוא בטוח במאה אחוז??? ולא סתם על פי מה שאתה מעריך אלא שבטוח שהוא מאמין ב-ו-ד-א-ו-ת! ברגע שאדע זאת- זה יגרום גם לי להאמין עד תום ולכן הדבר דחוף כ"כ. תודה רבה רבה!

נ.ב- אני יודע שהרב רודף אמת בכל לבבו ורק אמת היא שאיפתו לכן אבקש תשובה כנה ואמיתית! חלילה לי לחשוש שתרצה לרעתי אלא שאולי בכדי שאאמין לגמרי בתורה תגזים קצת ותאמר שאתה בטוח ב-100 אחוז או שאתה מכיר כאלה למרות שהאמת אינה כך.

לכן מכיון שאתה איש אמת אבקש תשובה א-מ-י-ת-י-ת

תודה רבה רבה בצפייה לאמת!!!

תשובה

ב"ה

אוהד שלום.

מרוב שמות של יהודים:
רבנים,דיינים,ראשי ישיבות,גאונים,צדיקים מקובלים,
רופאים,רואי חשבון,תנאים,אמוראים,ראשונים,אחרונים,זבנים,עו"דים,
עוס"ים,מנהלים,
מורים,חוקרים,אקדמאים,עקרות בית, ילדים,וכו וכו וכו,
שמאמינים ב100 אחוז שהתורה הקדושה היא אמיתית,
בודאות גמורה,
ללא שמץ פיקפוק,

לא יספיק הזיכרון במחשב להכיל את כל השמות.

אני מציע לך למקד יותר את השאלה שלך ע"מ שלך יהיה ברור מהיא הנקודה המרכזית באמונה שאותה אתה רוצה לחזק.

כדאי לך לעיין בספר "אמונות "( 2 כרכים ).

בברכה,

עוזיאל