שאילת גשמים בחו"ל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/09/02 00:54 יט בתשרי התשסג

שאלה

הרב שלום!

בפני שתי שאלות חשובות שעליי לדעת.

1)מתי שואלים את הגשמים בחו"ל?

2)האם המשנה והגמרא בדבריהם זו הלכה לדורות?

למשל,במשנה הראשונה בגיטין(מקווה שאני מצטט נכון):"המביא גט ממדינת הים...אף המביא מן רקם וחגר".מדוע המשנה רושמת את הערים האלו:רקם וחגר?האם הדבר נכון גם להיום?או שסתם התנא הביא דוגמא לערים בתקופתם?אם המצב השתנה,האם אני יכול לומר שהגמרא לא רלוונטית להיום?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בחו"ל מתחילים לשאול גשמים רק 60 יום אחרי תקופת תשרי. כלומר ב5 בדצמבר (אם פבואר 28 יום) או ב6 בדצמבר (אם פבואר 29 יום).

להרחבה עיין בבית יוסף סימן קיז'.

2)בוודאי שזה רלווני להיום.
מגמרא זו לומדים עיקרון מאוד חשוב!!!!
לא משנה הרקם ונחגר אלא העיקרון שעולה מהדוגמאות שהגמרא מביאה.

בברכה,

עוזיאל