רק מוזיקה מוציאה אותי מהדיכאון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/06/02 08:49 יז בתמוז התשסב

שאלה

ע"פ מה שאני מבין,כל עניין איסור שמיעת מוזיקה בספירת העומר הוא משום עידון מיוחד,בשבילי אין עידון מיוחד בשמיעת מוזיקה כיוון שזה דבר שאני עושה כל יום,בנוסף לכך מוזיקה הוא הדבר העיקרי שגורם לי לצאת מהמצב רוח הרע שאני שרוי בו לעיתים קרובות,כך שבלי מוזיקה אני עלול להישאר במצב רוח גרוע מאד עד דיכאוני במשך ימים רבים.האם מותר לי לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות?

תשובה

ב"ה

מני שלום,

אתה צודק שאין כמו מוזיקה להוציא ת'בנאדם ,
ממצב רוח מזופת !

אולם הקב"ה אסר עלנו לשמוע מוזיקה בימים האלה,
מה לעשות!?

כשזה קורה לי אני משתדל להעלות את המצב רוח :
ע"י שירים בפה.
אני רוקד ושר -קורא תהילים בקול רם,
מתקשר לחבר, קורא ספר,
יוצא לטייל בפרדס ליד השוקת-בין הערביים.

אני משתדל לשמוח שאני מקיים את מה שהשם אמר.
בהתחלה זה קשה,
אז מה?

בהצלחה,

עוזיאל