רפואה מול צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/12 15:48 יב בחשון התשעג

שאלה

יש לי בעיה בריאותית שאינה מסכנת אותי כלל אך פוגעת באיכות החיים שלי. אני מעוניינת לטפל בבעיה ע"י חוגי ספורט כמו יוגה או פילאטיס. באזור שאני גרה בו רבים מהמקומות שביררתי עליהם הינם מעורבים והקבוצות הן די אינטימיות. השאלה היא אם יש מקום לאפשר השתתפות בחוג כזה או שבשל כך שאין מדובר בסכנה רפואית, אין מקום להקלות.

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל פעילות שנועדה לפתח ולטפח את הגוף, עלולה באופן טבעי, לעורר יצרים. לכן היהדות דורשת בדברים הללו הפרדה.

מטעמים מובנים, יש נשים חילוניות רבות שמעדיפות פעילויות כאלה בחברת נשים בלבד. לכן בכל מכון כושר וחוגי התעמלות למיניהם יש שעות נפרדות לנשים (לאו דווקא עבור נשים דתיות).

אני מקווה שאם תערכי חיפוש יותר יסודי תמצאי חוג לנשים בלבד, שאת יכולה להשתתף בו.