רפואה אלטרנטיבית וספרי הלכה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/02 18:16 כא בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א שלום וברכה

אודה לכבוד הרב אם יוכל לענות לי על כמה שאלות

א.האם ישנה בעיה או כמה בלימוד ברפואה אלטרנטיבית(במכללה חרדית) וטיפול בזה בנשים בלבד?

ב.האם כבוד הרב יכול להמליץ לי על ספרי הלכה מפורטים(לספרדים) בנושאים:שבת, צניעות, כשרות המטבח והמאכלים(גם לגבי הבדיקה של פירות וכד' וגם לגבי בדיקה של מקום שאוכלים שם כגון:מסעדות ושמחות).

ג.לגבי בישול ביצים האם צריך סיר מיוחד כדי לבשלם(שמא יש בהן דם ואז הן טריפה)והאם מותר לאכול ביצים קלות.

תודה לכבוד הרב על פינוי הזמן.

תשובה

בס"ד

שלום

1- לא
2- קוצור שלחן ערוך עם הערות של מו"ר אבי נכתב במיוחד לדורינו שבכל מקום יש גם ספרדים וגם אשכנזים ובספר זה יש התיחסות לכל המנהגים מתוך מגמה לשדר את המחבר.
3- אפשר לבשלם בסיר רגיל ובלבד שיהיה בו טיפה של חומץ וכד' על מנת שאם יהיה דם באחת הביצים הסיר לא יטרף שיהיה טעם לפגם. ויש שנהגו בסיר מיוחד וטוב הוא.