רמזור אדום

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/03/02 13:06 יח באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

שאלתי היא האם הליכה ברמזור אדום בשעה שאין מכוניות בכביש היא חילול ה'?

זאבי.

תשובה

ב"ה,

זאבי היקר,

הליכה ברמזור היא קודם כל פיקוח נפש. בעיקר במצב התנועה היום שנהגים נוסעים גם בתוך העיר במהירות רבה, הרי שיתכן מציאות מסובכת שבה הולך הרגל ידרס ובכך הוא מסכן את חייו.
שנית, יש בכך גם סיכון אחרים שהרי יתכן ורכב שיכנס לצומת בשעה שאתה עובר באדום, יפגע בעצמו או לחילופין, בשעה שיסיט את ההגה יפגע באחרים.
שלישית, יתכן ויש בזה גם חילול ה' שיאמרו - ראו זה הלומד תורה ומזלזל בחייו ובחיי אחרים.

אבל מעל הכל - יש בכך טפשות!

גם אני נכשל בכך, במחשבה שחוסכים עוד רגע, בדרך ...אפילו ...לתפילה.
זה לא מצדיק. זה מטופש. זה יכול להיות בכיה לדורות "והחכם עיניו בראשו".

בברכה,

שי