רכילות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/07/15 14:28 ח באב התשעה

שאלה

שלום לרב!

1.האם מותר להגיד דברים טובים על אדם כשאין חשש שיגידו עליו דברים רעים?

2. האם מותר לספר מידע שהוא לא רע ולא טוב על אדם?לדוגמא להגיד לשמעון שראובן קנה מכונית חדשה?

3. האם מותר להצטלם ליד כנסייה ולא להיכנס?

שבת שלום וצום קל!

תשובה

שלום וברכה,

1. מותר, אבל לא להגזים בשבחו כי זה גורם לאנשים להגיב ולהעלות דברים שליליים.

2. בדוגמא שלך, מותר אך צריך זהירות, כי תלוי למי מספרים, יש אנשים עם יד קלה על ההדק, ומיד יש להם מה לומר.

בדרך כלל מידע שהוא לא טוב ולא רע - יכול להזיק, למשל ראובן קבל העלאה במשכורת, כולם הולכים למעסיק ושואלים למה לנו לא? ואז מוריד לראובן את ההעלאה.

3.נראה לי שאסור.
בברכה,

דני ארגמן