רכיבה על חמור, סוס או גמל

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 12/08/02 18:32 ד באלול התשסב

שאלה

א. האם לאשה מותר לרכב על חמור, סוס או גמל?

ב. האם מותר לגבר לרכב ללא אוכף?

תשובה

א. רכיבה על חמור מותרת לנשים רק באופן ששתי רגליה הן מצד אחד של החמור, ולא מפוסקות. ברכיבה על סוס נחלקו הפוסקים, שמא יש בזה מדין כלי גבר. אותה מחלוקת חלה גם על אופניים.

הלובשת מכנסי נשים ומעליהם חצאית רשאית לרכב על חמור או גמל גם כשרגליה מפוסקות, וכן על אופניים - ובלבד שתהיינה אופני-נשים.

ב. לגבר אסור לרכב על גמל, סוס או חמור ללא הפרדה של אוכף או מרדעת.

מאותה סיבה אסורה רכיבה על אופנוע שבו מקום הישיבה מחומם באופן מיוחד ע"י סוללה.