ריקוד בשבת מותר או אסור?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/08/03 16:35 כ באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

לא מזמן ראיתי בכמה ספרים העוסקים בהלכות שבת (וביניהם - שמירת שבת כהלכתה) שאסור לרקוד בשבת אלא אם כן מדובר בשמחה של מצווה כגון שיש חתן וכלה. בדקתי את המקור לדין הזה וראיתי שכולם מחמירים בזה מלבד הרמ"א (שו"ע או"ח סימן שלט סעיף ג) וזה לשונו:

הגה: והא דמספקין ומרקדין האידנא ולא מחינן בהו משום דמוטב שיהיו שוגגין וכו'. וי"א דבזמן הזה הכל שרי, דאין אנו בקיאין בעשיית כלי שיר וליכא למגזר שמא יתקן כלי שיר דמלתא דלא שכיח הוא ואפשר שעל זה נהגו להקל בכל.

ידוע "מנהג הישיבות" לרקוד בכל סעודה בשבת ואף בשעת התפילה. שאלתי היא, האם הרמ"א הוא המקור לכך שהם נוהגים להקל בזה? ואם כן אז מדוע שלא יהיו מותרים גם כל שאר הדברים שאסורים משום גזירת "שמא יתקן כלי שיר"?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

ריקוד של ממש - אסור אבל לדברי הרמ"א לא מוחים על כך.

הליכה במעגלים - אינה ריקוד!!