ריפוי בריקיי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/12/04 12:25 יח בטבת התשסה

שאלה

שלום אני דתייה לאומית ליברלית ואני למדתי רייקי1 ומתכוונת להתקדם לרייקי 2

ברצוני לדעת מה דעת הרב על לימוד הרייקי והסמלים

ברצוני להגיד שכל ההתכווננות והאנרגיה במחשבה דרך ה'

אשמח אם תודיע לי בקרוב כי אני מאוד מתלבטת

(הסמלים הם טיבטיים אך יש כמה יהודים

תשובה

שלום וברכה
אני מצטט תשובה שכתבתי במקום אחר:
שלום וברכה
אני בקיא דיי בעניין ה"רייקי", ואי גם מבין כי יש גישות שונות בתוך עולם זה. באופן עקרוני, ההלכה אינה אוסרת טיפולים אלה, אם הם עומדים בשלושה קריטריונים עיקריים:
א. אין בהם שום יסוד של אלוהות, או של ייחוס כוחות ריפוי לדברים אחרים מלבד הקב"ה – אין עוד מלבדו.
ב. אין הם שוללים את הבחירה החופשית של האדם – אין הם יוצרים שעבוד בין המטופל למטפל, אין הם טוענים כי גורלו של אדם נקבע מראש וכדו'.
ג. אין בהם פגיעה בצניעות.

לאור שלושה עקרונות אלה יש לבחון את טיב הטיפול בשיטה זו, ואם הוא לא סותר אותם ניתן להתרפא בדרך זו.

כל טוב