רימון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/12 22:18 יב בחשון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום,

אם כשאני אוכלת רימון אני אוכלת רק את האדום ולא את הגרעין עצמו. בשבת יש עם זה בעיה? בורר?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא שונה ממי שאוכל זיתים בשבת. אם את מוציאה מהפה את החלק שאינך אוכלת, אין בכך שום בעיה - כמו מי שמוציא מפיו גלעין של זית. או עצמות של דגים.
גם אם את "מקלפת" את החלק הזה לפני האכילה - אם זה סמוך מיד לאכילה אין כל בעיה. כמו מי שמפריד עצמות של דג ומיד אוכל.