ריכוש פרטי

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/03/02 05:44 יט באדר התשסב

שאלה

שלום!

פעם הלכתי עם חברה ברחוב והייתי צריכה לזרוק לכלוך לפח. לא היה פח ציבורי וזרקתי בפח שהיה בחוץ אבל הוא שייך לאנשים שגרים בבית פרטי. חברתי אמרה לי שזה אסור! היא לא ידעה להסביר לי למה... רציתי לדעת אם בכלל יש כזה איסור ואם כן למה?????? תודה.

תשובה

ב"ה

יש מצבים בהם נח לו לאדם שתעשה מצוה בממונו. לכן, מותר להשתמש בסידור של חבר אם אין לך סידור אחר, ואין לך אפשרות לבקש רשות. כל אחד ישמח אם ידע שעשית מצוה ברכוש שלו. כל אדם נורמאלי ישמח אם ידע ששמת את הלכלוך בפח שלו שמקום ללכלך את הרחוב.
לכן, מותר לזרוק זבל גם לפח פרטי אם על ידי כך הופכים את הרחוב לנקי ומתוקן!

בברכה,

שי