ריחוק מהטלויזיה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/07/02 12:50 כח בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

שני אחיותי הקטנות לומדות אצלך באולפנית ישורון

ורציתי להתיעץ איתך לגבי מספר נושאים

1. כיצד ניתן להרחיק אותן מצפייה מרובה בטלויזיה?

בעבר צפיתי אף אני בטלויזיה וכיום בהיותי נשואה (לפני נישואי החלטנו בעלי ואני לא להכניס לבית טלויזיה) אני רואה מה הנזק שהטלויזיה עושה לבן אדם. מבחינה דתית ומוסרית כאחד.

כאשר בעלי ואני מגיעים להתארח בבית הוריי אנו מנסים להסביר לאחיותי מה הנזק שנעשה להן

אך הן אינן מוכנות להשתנות ומוחות בתוקף על הוצאת הטלויזיה מהבית.

האם ישנה דרך במהלך שנת הלימודים להחדיר לבנות האולפנית עד כמה חשוב לא להכניס טלויזיה לבית

ואם יש אז לא לצפות בה או להוציא אותה?

ומה לגבי נזקים שנעשו מה תמליץ לעשות למי שכבר נגוע במחלה?(התמכרות לטלויזיה)

2.בהלך החופשה אחיותי אינן מבינות שלא טוב לאדם להיות עצל ולבזבז את זמנו בשינה וכמעט כל יום הן קמות לאחר השעה 12:00 בצהריים. בטוענה שגם חברותיהן קמות בשעות אלו והן אינן יוצאות דופן.

האם לא ניתנה באולפנית הכנה לחופש הגדול? כיצד לנצל אותו? מהי חשיבות התפילה בבוקר? וכו'

אשמח לקבל תשובה בהקדם.

בברכת הצלחה שרית.

תשובה

ב"ה

שלום לך שרית,

אודה ולא אבוש שמנקרת בי השאלה כיצד נהגת כשהיית בגילן של אחיותייך.
האם לא ניתן להבחין בתהליך של התפתחות שהוא חלק ממהלך חייו של האדם, מהלך שאי אפשר להתחמק ממנו?
שמא רק כך מתרחש תהליך של הפנמה, של העמקה, של יצירת קשר פנימי בין המסגרות לבין תפיסת עולמי?
יש תהליך, גם אצל אחיותייך. עכשיו הן בשלב ההתבוננות, היא שקטה, היא פנימית, היא מביאה לידי ביטוי את מה שהיא רואה בסביבתה גם אם היא לא מגיבה.
כרגע, את קובעת את סגנון ההתבוננות של אחותך בך ובבעלך. האם יראו בך מי שמעירה, מוחה או שמא מתוך מה שתבני לעצמך חיים כפי שאת מאמינה, יראו אחיותייך, יפנימו , יעבדו את הנתונים ובסוף ינהגו באופן זה. לא צריך לדבר על מה שרואים. בני חיים שלמים ותראי שירצו לחיות כמוך.
ולגופו של ענין:
הבטלה מביאה לידי חטא. אכן, בטלויזיה יש מצבור רב של זבל אבל האמירה הבוטה לא תמנע מהילדים לראות. כיצד נוהגים ההורים? כיצד נוהגים השכנים?
אני מציע לך ליזום טיול עם אחיותייך, לארגן התנדבות וכו'.

זו הדרך היחידה

שי