ריהוט חדש בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/13 23:03 כב בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

הזמנו ארון ומיטת ילדים לפני שלושת השבועות, ורציתי לדעת האם מותר להביאם לביתנו בימים אלו (לפני א' באב). יש לציין שאנו יכולים להסתדר בנתיים בלעדיהם, למרות שהמצב הנוכחי לא מאוד נוח לנו.

תודה רבה

תשובה

שלום!

ממעטים במשא ובמתן רק בתשעת הימים, כך שאין בעיה.

אמנם נהוג שלא מברכים שהחיינו בשלושת השבועות, אבל מאחר והקניה (וממילא השמחה) משותפת למשפחה ולא פרטית (כמו בגד) - מברכים ברכת "הטוב והמטיב" במקום "שהחיינו", ואפשר לברכה גם בשלושת השבועות.

תתחדשו!