ריבוי גרושים בימינו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/10 17:07 יא בסיון התשע

שאלה

כבוד הרב,ראשית שלום וברכה!

ברצוני לשאול דבר שמאוד מעניין אותי..

והוא: למה היום ישנם הרבה זוגות שפשוט נמאס להם אחד מהשניה ובגלל זה ישנם הרבה זוגות שמתגרשים..איך זה שנמאס להם? אני חושבת שזה בגלל שכשהם היו עוד חברים לפני הנישואין הם לא שמרו נגיעה והם הלכו מהר מדאי ... ולא היה למה לחכות.. אבל אני לא בטוחה ואני רוצה הסבר יותר טוב .. תודה רבה ויום מעולה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ריבוי גירושים בימינו היא תופעה שנערכו עליה מחקרים רבים. יש לכך סיבות שונות. עלי לציין שגם בציבור הדתי יש היום יותר גירושים ממה שהיה פעם.

חייבים לציין שלעיתים הגרושים הם פתרון טוב יותר מאשר זוגיות מלאה שנאה ופגיעה הדדית. מבחינה זו עדיפה המציאות של היום ממה שהיה בעבר כאשר ניסו בכל מחיר לשמר את הנישואים.

באשר להסבר שאת מציעה, אפשר לומר שהיום זוגות חיים יחד, ללא חתונה, כזוג נשוי לכל דבר . לאחר מכן הם נפרדים מפני שהם היו רק ´חברים´. הפרודים הללו יוצרים תחושה שהקשר אינו דבר כל כך מחייב, תחושה זאת נשארת גם לאחר שמתחתנים, ומכך מגיעים לגירושין רבים יותר.
כאמור זהו הסבר אחד מתוך השפעות וסיבות רבות שגורמות לתופעה זו.