רחצה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/02 17:42 א בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

אני ממש מתנצלת על ההטרדה אבל עדיין לא הבנתי מהם "מים שהוחמו מראש" או "מים שהוחמו בהיתר". אצלנו בבית לא מתקלחים בשבת, אז המושגים עצמם אינם ידועים לי...

תודה רבה על כל תשומת הלב,

ובעזרת ה' רפואה שלימה לנו בכלל עם ישרא-ל , בקרוב,

אודלי-ה

תשובה

בס"ד

מים שהוחמו בשבת - מים שהוחמן על ידי מיחם שעל הפלטה הם מים שהוחמו בשבת בהיתר.
במים אלו אסור לרחוץ את כל גופו ואפילו לא את ידיו בלבד. (שו"ע שכו ס"ע ה).

מים שהוחמו בערב שבת בדוד חשמלי - יש בזה בעיות הרבה יותר כבדות של בישול והבערה ולכן זה ממש אסור אלא אם כן הדוד כבוי והמים החמים שיש בו הם רק פושרים פחות מ45 מעלות.

מים שהוחמו בערב שבת בדוד שמש - מותר לרחוץ רק בליל שבת ממים שהוחמו בערב שבת. וגם במקרה זה לא לעשות אמבטיה וכד' כי זה ממש כמו מרחץ שאסור.
גם מקלחת שמותר לעשות ממים של דוד שמש בערב שבת - לא מותר כל גופו כאחת.

מים שהוחמו בשבת בדוד שמש - אסור להשתמש בדוד שמש בגלל שהמים שהוחמו הם תולדות חמה שאסורות. במיוחד שכיום כל דודי השמש הם גם דודי חשמל לעת מצוא, הגזירה של חז"ל "אטו תולדות האור" היא הרבה יותר מוחשית ונתפסת.

לגבי רחצה ביום טוב ראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7130

עוד כללי זהירות לגבי רחצה בשבת
יש להיזהר לא להגיע למצב של סחיטה (שיער, ספוג או מגבת).
יש להיזהר ולהשתמש בסבון נוזלי.