רחיצה בסקוטש בשרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/02/11 13:35 ז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

רחצתי בטעות כלי חרסינה ופלסטיק חלביים בסקוטש בשרי ובמים חמים.

בשבועות האחרונים כלל לא היה בשר בבית אלא רק עוף, ונראה לי כי באותו יום לא השתמשנו בו אף לעוף.

את הסקוטש זרקתי, אך מה עלי לעשות עם הכלים?

תודה ושבת שלום

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. לא מצאתי טעם להבחין בדיון זה בין בשר ובין עוף.

2. עם זאת, אני מניח שכל הזמן שהסקוטש היה במגע עם הכלים הוא היה עם חומרי ניקוי. כך שגם אם היה שימוש במים חמים הם היו מעורבים כל הזמן עם סבון ולפיכך לא היתה אפשרות שהבשר יתן טעם לשבח בכלים החלביים.

3. הואיל והכלים החלביים לא בלעו תערובת בשרית שנותנת בהם טעם לשבח, הכל כשר.