רוצה לכתוב ספר הלכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/03/10 19:05 ג בניסן התשע

שאלה

ברצוני לכתוב ספר הלכה שמבוסס על משנה תורה לרמב"ם. ידוע שהרמב"ם נפטר לפני יותר מ700 שנה.

האם אני צריך לבקש אישור להעתקה מאדם כלשהו?? או מהמוציא לאור של הספר הרי ברור שהוא גם העתיק את זה.

והאים יש עניין של גזל. כי המחבר נפטר מכדי לבקש רשות??

תשובה

שלום.

אם אתה מצטט ומציין את המקור זה בסדר גמור.

בהצלחה,

אגב כדאי לך לעיין היטב בדברי החכם באדם שכתב בבקהלת פרק יב
[י) בִּקֵּשׁ קֹהֶלֶת לִמְצֹא דִּבְרֵי חֵפֶץ וְכָתוּב יֹשֶׁר דִּבְרֵי אֱמֶת:
(יא) דִּבְרֵי חֲכָמִים כַּדָּרְבֹנוֹת וּכְמַשְׂמְרוֹת נְטוּעִים בַּעֲלֵי אֲסֻפּוֹת נִתְּנוּ מֵרֹעֶה אֶחָד:
(יב) וְיֹתֵר מֵהֵמָּה בְּנִי הִזָּהֵר עֲשׂוֹת סְפָרִים הַרְבֵּה אֵין קֵץ וְלַהַג הַרְבֵּה יְגִעַת בָּשָׂר:
(יג) סוֹף דָּבָר הַכֹּל נִשְׁמָע אֶת הָאֱלֹהִים יְרָא וְאֶת מִצְוֹתָיו שְׁמוֹר כִּי זֶה כָּל הָאָדָם:]