רוצה לימחוק מהרואש!!!!!!!!!!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/11/11 09:53 כ בחשון התשעב

שאלה

לפני שנתיים אני ואיזה חבר שאני מכיר שהיום הוא לא חבר שלי... עשינו 'דברים מכוערים' יחד...

זה לא מצליח לצאת לי מהראש אני ליפעמים חושב על זה וממש מתוסכל הפלשבקים חוזרים לי לראש והתמונות חוזרות לי לראש זה היה סתם מגרירה של אותו רגע סתם ככה משטות נעורים רעה.

איך אני אשכח מזה?

מה אני אעשה כדי למחוק את זה מהראש שלי לחלוטין?

אני ממש רוצה למחוק את זה כאילו לא היה ולא נברא.

זה בכלל סתם היה גרירה רעה של הייצר.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כולנו חוטאים - כל אחד בדברים שקשים לו, שהוא נופל בהם.
במקרה שלך, לא פגעת באף אחד, לכן הפתח לתשובה הוא קל ופשוט.
האמת היא שהפניה שלך אלינו, היא פעולת תשובה הכי נפלאה שיש: יש כאן גם הכרה בחטא גם חרטה וגם קבלה לעתיד.
מעתה, לאחר שאתה כותב דברים אלו כאן ומבטא בהם את החזרה בתשובה שלך - החטא נמחק ואינו קיים עוד, שהרי תשובה מכפרת עוון.

מכיוון שהתשובה שלך, היא תשובה מאהבה, הזדונות נהפכים לזכויות. אפשר אפילו להווכח בעין איך הזדון שלך נהפך לזכות.

הזכות שלך - שהדברים מועילים ללמד את הצעירים לקח חשוב:
כאשר נערים קוראים את הדברים שלך, הם מבינים כיצד דברים שנחשבים שעשוע וצחוק - מה שחז"ל מכנים "לצחק", דברים כאלה שורטים בנפש הטהורה שריטה עמוקה שממשיכה ליסר את הנער במשך שנים - עתה יובן מדוע חז"ל אסרו את המעשים המכוערים: בין אם זה בנים ובנות ובין אם זה בנים ובנים.

מכל מקום, ההכרה שלך שחטאיך נמחקו ונמחו כליל תקל עליך לשכוח את הדברים.
לסיום אציין שהמוח האנושי חושב 'חיובי' - קשה לסלק דברים מהראש, הרבה יותר קל למלא את הראש בדברים אחרים. לכן אם זכרון חטאיך יעלה לפניך, ראשית תאמר לעצמך "עשיתי תשובה והדברים הללו נמחו" לאחר מכן תנסה לחשוב על דברים אחרים או ללמוד משהו - כך יתמלא הראש בדברים טובים וזכרון החטאים יסתלק.