רוצה לחזור לישיבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/01/07 13:21 יא בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי שאלה זו אולם לא נעניתי ואני מנסה שוב. אני מתנצל על האריכות אולם, האריכות חיונית להבנת הרקע.

אני כיום בן 30.זכיתי לגדול בבית מסורתי אידיאליסטי מאוד שבו חונכנו על אהבת הארץ וציונות אולם לא על יראת שמים ועבודת ה'. בגיל 16 זכיתי להכיר בחור אשר הכיר לי את תורת הרב קוק (הנ"ל היום ר"מ באחת הישובות החשובות). בעקבות ההכרות הזו עם התורה הגדולה שיניתי את דרכי, עברתי ללמוד בישיבה תיכונית ובהמשך בישיבה גבוהה.

לאחר השירות הצבאי הלכתי ללמוד מפשטים וכיום הנני עובד כעו"ד במשרד מאוד מבוסס וידוע.

אני נימצא במקום שרחוק מאוד מתורה ומצוות ועסוק מרבית זמני בענייני חומר במובן הגס ביותר שניתן להעלות על הדעת (העיסוק המרכזי הינו כסף כסף וכסף...).

אני מתגעגע לישיבה, לסדר צהריים בזמן חורף, לסדר ערב שנמשך עד לאחר חצות ולחלומות על הקושיא שנתקלת בתוספות לפני שהלכת לישון.

כיום אני חולם על התיק שיש לי, על השופט שאני אמור לדבר מחר בפניו על הלקוח הבא וכד'

אני מרגיש שאני כפוי טובה לה' יתברך שזיכני להכיר את תורתו ובמקום לעסוק בבניינו של עולם אני עוסק בשטויות !!!

אני גם מרגיש שהקדושה והטהרה נפגעות מאוד ממעמד זה.

אודה לעצת הרב. אני יודע שזו שאלה מורכבת אבל אולי כיוון מסויים יוכל לעזור.

תשובה

ב"ה

שלום.

אחי היקר!! התרגשתי לקרוא את העוצמה הרוחנית שבך שמבצבצת בין שורות מכתבך. אשרייך שיש בך רצון עז וכמיהה לעסוק בתורה.אשרייך!!!!!

ומה פשוט הדבר אם תוכל לקבוע לעצמיך סדר זמן קבוע ללימוד תורה [לפני] תחילת יום העבודה. (היום מתחיל מהלילה שלפניו כך שאתה יכול בשעות הערב להקדיש זמן שיהיה כ"חוק ולא יעבור" שהוא מוקדש ללימוד תורה.)

אפשרות שניה שתקדיש לך יום בשבוע שאתה יוצא ל...השתלמות. זה דבר מקובל מאוד שאדם יוצא יום בשבוע להשתלמות זה אפילו אינטרס של המעביד שהעובד שלו ישתלם ויקנה דעת.
את יום ההשתלמות תקדיש ללימוד באחת הישיבות שאתה תוכל להרגיש נוח בהם כולל ארוחת צהריים וכולל קביעות של חברותות בישיבה ולכל שניה ולכל דקה. וכמו כל השתלמות גם זו השתלמות שתעלה לך מעט כסף! אבל כל שקל שווה!!!ובישיבה מצפים לך כמו בשיר המפורסם :

"עוד חוזר הניגון שזנחת לשוא
והדרך עודנה נפקחת לאורך
וענן בשמיו ואילן בגשמיו
[מצפים עוד לך,עובר ארח."]

[אחי היקר ! יש בך את הכוח ויש בך את הרצון ויש בך את האומץ אז קדימה ללימוד.]
ובקשר לאווירה שקיימת במשרד שבו אתה עובד אז כדאי לך להיות [מוביל]. בזמן שאתם אוכלים ארוחת צהריים יחד אז תקרא בקול 2 הלכות או פסוק מהתנ"ך או משנה יומית . אתה תלמד לעצמך ולאט לאט תראה שיצטרפו אליך חבירך !! זה עיניין של זמן . ומעט מן האור של התורה יסלק הרבה חושך של היצר הרע.
וחוץ מזה תקפיד על הלכות ברכות .
ובעזרת השם תראה ברכה והצלחה בעמלך אמן.

עוד חוזר הניגון שזנחת לשוא
והדרך עודנה נפקחת לאורך
וענן בשמיו ואילן בגשמיו
מצפים עוד לך,עובר ארח.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.