רוחות רפאים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/10/13 20:24 יא בחשון התשעד

שאלה

תוכן השאלה:

שלום כבוד הרב,

1. האם חייבים לומר קריאת שמע שעל המיטה? למה?

2. האם יש לה סגולות כלשהן? מתקנת חטאים?

3. האם ישנה גרסה מקוצרת יותר?

4. אם יש אנשים שאני לא סולחת להם על דברים שעשו לי בעבר (רק מישהי אחת שאני לא ממש כועסת עליה אבל קשה לי לסלוח בלב שלם לגמרי) - האם אני עדיין יכולה לומר את החלק הראשון של "הרני מוחל וסולח..?"

5. האם יש דבר כזה באמת שדים? קראתי באיזה מקום שחכמינו אמרו שאם אדם היה יודע אילו יצורים מסתובבים לידינו והם לא נראים - היינו משתגעים. האם בלילה הכח שלהם חזק יותר?

6. האם יש רוחות רפאים? הם יכולים להזיק?

אני בעיקרון לא אחת כזו שפוחדת ומאמינה מדברים כאלו אך זה מעניין אותי..

תודה!!!

תשובה

שלום!

1. כן, בכדי לסיים את היום בדברי תורה וקבלת עול מלכות שמיים, ולשמירה בשעת השינה.

2. קריאת שמע עוזרת לאדם במלחמת היצר (ברכות ה.), ויש בפרשיות קריאת שמע עם המילים "א-ל מלך נאמן" 248 תיבות, כנגד רמ"ח אבריו של אדם, ולכן קריאת כל הפרשיות מועילה לשמור על אברי האדם מכל רע (רבינו ירוחם והאריז"ל).

3. צריך להגיד לפחות פרשיה ראשונה של קריאת שמע, וכדאי להגיד גם את שאר הפרשיות כמו שהסברנו ולברך ברכת המפיל.
אם אדם אינו מרגיש טוב או מותש די בכך, אך נהגו וכדאי להתרגל להגיד גם שאר פסוקי שמירה המופיעים בסידורים בסדר קריאת שמע (שו"ע או"ח רל"ט ומגן אברהם).

4. כדאי לומר בכל זאת, ובעזרת ה' במשך הזמן "אחרי המעשים ימשכו הלבבות" ויהיה קל יותר לסלוח לגמרי.

5. עייני בתשובות הבאות:
https://www.kipa.co.il/ask/show/39037-האם-יש-שדים-ביהדות
https://www.kipa.co.il/ask/show/191243-מזלות-שדים-ומזיקים
https://www.kipa.co.il/ask/show/199206-על-שדים-ורוחות

בכל אופן ההנהגה הנכונה היא ללכת בתמימות עם ה' ולא לפחד מכוחות צדדיים בעולם.

6. זו אמונה נכרית, ויהודים אינם מאמינים בזה.

כל טוב ולילה טוב!