רווקות ובדידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/18 08:58 כב באלול התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום רב

אשאל לגבי אמונה ודרך עבודה נכונה

אני נמצא בתהליך של תשובה הרבה שנים בא מבית דתי כיום אני בן 45 עדין רווק

ואני ממש מרגיש מיואש מכל המצב הרוחני שלי כי הגעתי למצב שאני לא יודע אם הדרך נכונה לא מצאתי מקום אחד בכפר סבא שיכול להתאים לי

כל המקומות שאני הלכתי לא הרגשתי אהבה הרגשתי ניקור ריחוק וזה מרחיק אותי השאלה שלי

האם הדרך היא נכונה ואיך עליי לחזק את עצמי בדרך או לעזוב לגמרי כי בתפילות אני מרגיש חיבור מיוחד אל הבורא אבל אין לי רב ולא מכיר שום רב שיכול לכוון אותי אשמח לקבל כיוון והדרכה מעשית

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

דבריך נוגעים ללבי. מאחורי הספקות האמוניים אני שומע כאב נורא של בדידות. הבדידות היא מצב קשה ביותר, מדכא ומייאש.

אני מסכים אתך לחלוטין שהחברה בכלל, והחברה הדתית בפרט לא רגישה לבודדים.

ארועים לאנשים מבוגרים בנויים בעקר במתכונת זוגית, אנחנו לא מודעים לקושי של הבודדים גם כאשר הם מבקשים להיות שותפים פשוטים בקהילה.

העצה הבדוקה שאני יכול לתת לך - להצטרף למסגרות שונות של לימוד. שעורי תורה בשעות שונות של היום, בכל מני מסגרות. זה מקום שאליו אנשים לא באים עם בת זוג, כך אתה נמצא שם כשווה בין שווים ויש לך איזו קבוצה שאתה משתייך אליה.

אבל פתרון אמיתי ושלם לבעיה שלך צריך להיות פתרון אישי. להכיר באופן מדויק מה קשה לך ולחפש את הפתרונות הנכונים עבורך.

אני מבקש שלא תפגע ממני. אינני מאשים אותך בבדידות שלך אבל מכיוון שהיא קיימת - עדיף להתמודד אתה בדרך הכי עמוקה ושורשית.

לשם כך צריך סיוע מקצועי:

מאמן מקצועי, פסיכולוג, עובד סוציאלי.

עיין בקישורים להלן

http://www.giditherapy.co.il/?p=228

http://www.drtal.co.il/בדידות