ר"ה וכיסוי ראש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/09/12 13:54 כד באלול התשעב

שאלה

שלום, תודה מראש על הזמן המוקדש ועל התשובה.

יש לי שתי שאלות שלא קשורות אחת לשניה. אפתח בשאלה שקשורה לר"ה ויו"כ.

תמיד כשמגיעים החגים, מגיע הצורך וההזמנות לבקש סליחה מכל מי שפגענו במהלך השנה. [נכון שזה תמיד טוב לבקש סליחה, אבל זה נחמד שיש הזדמנות קבועה כזו.]

יצא לי לחשוב השנה, שיש אנשים שפשוט בלתי נמנע שלא לפגוע בהם, ואני לא רואה סיבה/טעם לבקש מהם סליחה, שהרי לא הייתי עושה את המעשים שלי בדרך אחרת.

אתן דוגמא:

לא מזמן נפרדתי מבחור איתו יצאתי כמה שבועות. כשנפרדנו, הייתי הכי עדינה בעולם [לא רואה סיבה למה לא להיות כזו] ואפילו "הטלתי" את האשמה עלי. לא הרגשתי צורך בחילופי האשמות ובאמת, חשבתי שהכל נגמר על הצד הטוב ביותר. הוא קיבל בהבנה את זה שאני לא חושבת שאנחנו מתאימים והמשכנו בחיינו הלאה.

מה שקרה, זה שלאחר מכן, הסתבר לי שהוא לא כ"כ מבין את מהות הפרידה. הוא המשיך לשאול לשלומי ולדבר איתי כל יום.

בסופו של דבר יצא שחתכתי את הנושא קצת יותר בתקיפות, ואני יודעת שהבחור נעלב. למרות שאין לי מה לעשות עם זה ! ושוב, גם בסוף הייתי הכי עדינה בעולם.

עכשיו כשהגיע ר"ה, ואני יודעת שפגעתי במישהו מסויים, אני מרגישה בין הפטיש לסדן. הרי בסופו של דבר, זה לא שהייתה לי ברירה אחרת. הבחור נפגע כי הוא בחר להיפגע.

או למשל, בענייני עבודה, לפעמים אנשים נפגעים ללא סיבה.

האם גם במקרים כאלה חלה עלי חובת הסליחה? אני ממש פוחדת שזה יפתח קן צרעות, ואני גם לא בטוחה שיש לי על מה לבקש סליחה.

השאלה השנייה שלי בכלל לא קשורה לחגים או לר"ה.

אני תוהה לעצמי, מדוע נשים מחויבות בכיסוי ראש? קראתי וחיפשתי קצת תשובות, אבל יצאתי עוד יותר מבולבלת!

האם זה משום צניעות או בשביל לתייג מישהי בתור אישה נשואה? או שזה בעצם, שילוב של שני הדברים? או שזה בכלל לא זה ולא זה.

אם זה משום צניעות, אני בכלל לא מבינה את זה. האם זה אומר שלפני הנישואים שלי אני אישה לא צנועה?

ובכלל...אני יכולה ללכת עם חצי כיסוי ראש וזה לא הופך מישהי לפחות צנועה. הרבה תלוי במהות האדם, ופחות בכמה סנטימטרים הוא מאריך או מוריד. אז נכון שזה חשוב שיהיו גדרות ויהיה ברור עד לאיפה מותר ומאיפה אסור, אבל למה חצי כיסוי ראש לא מספיק? זה מאד צנוע!

האם אנחנו, הנשים, צריכות לסבול משום שגברים לא מסוגלים לשלוט על היצרים שלהם? במקום להשקיע

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את לא צריכה לבקש סליחה כי לא עשית דבר רע,

יש מי שנפגע מעצם הפרידה אז האם בגלל זה לא תפרדי מאדם שלא מתאים לך?

מה שאסור הוא לפגוע באדם בכוונה או בשוגג, אך אם את מתנהגת כהלכה ומישהו נפגע מזה אין לך איסור, כמו בדוגמא הנ"ל.

לכן אל לך ליסר עצמך במחשבות אלו,

ותחתמי לחיים טובים.

בענין הכיסוי ראש, הוא לא בא לתייג, אלא משום צניעות,
הלכות צניעות לא באו בשביל לשמור על היצרים של הגברים,

אלא הם הלכות כלפי רבש"ע, גם גברים מחויבים להיות צנועים עם ההגדרות שלהם,

הרי יש הלכות איך לנהוג בצניעות בבית הכיסא, וזה נוגע לאנשים ונשים כאחת.

רוב הלכות צניעות של אישה שוים לפני ואחרי החתונה, חוץ מכיסוי ראש, כנראה ששער הוא לא כמו שוק וכדומה.

בברכה,

דני ארגמן