רה''ש ואבלות שלושים

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/09/02 13:11 כז באלול התשסב

שאלה

שלום לרב,

אבי נפטר בי"ח אלול ש"ז.

נאמר לנו שרה"ש מבטל את השלושים לעניין חלק מהמנהגים - לגביי אלו? איזה מנהגים עדיין מתקיימים? אבקש התייחסות ספציפית גם ללבישת בגדים מכובסים (השבוע אנחנו לובשים בגדים שכבר חברים לבשו עבורנו).

כמו כן, האם מותר לאמי להתאפר?

וכן- אמי היא גננת. כיצד עליה לנהוג במקום עבודתה? מטבע הדברים, יש פעילויות רבות עם מוזיקה וכדו'.

תודה, שרית

תשובה

ב"ה

שלומות,

ר"ה מבטל שלושים.
לכן, כיון שכך מותר לאמך להתאפר וכן מותר לה לעשות את כל הפעולות הנובעות מהיותה גננת.

לגבייך, מתבטלים כל המנהגים הנוהגים עד לשלושים וכל מה שנוהג לשנה - נוהג גם כאן.
לכן, מותר לכם ללבוש בגדים וכו' אבל כל מה שקשור במיעוט שמחה קיים גם עתה.

בברכה,

שי