רגש או שכל

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/07/11 23:49 ג בתמוז התשעא

שאלה

היי..

יש לי שאלה אולי קצת נדושה אבל בכול זאת...

הייתי בקשר של שנה עם מישהו ונפרדתי ממנו.

מצד השכל-יש לי את כול הסיבות שבעולם לא להיות איתו..(הוא מתוסבך עם עצמו מבחינת דת ובחיים שלו בכלל)

מצד הרגש-אני לא יכולה לשכוח אותו, או להפסיק להרגיש אליו משהו.

השאלה היא האם באמת צריך ללכת לפי השכל ולזרוק הכול? האם יש סיכוי שאני ארגיש ככה כלפי מישהו אחר? אני לא יודעת אם אי פעם אני אצליח להמשיך הלאה..

תשובה

ב"ה,

שלום,

השכל קובע את גבולות הגזרה של הרגש,

למשל:
אם משהי ראתה בחור ומאוד התלהבה והתרגשה ממנו, ולבסוף התברר שהוא גוי או נשוי, אז מה היא תעשה?

כמובן כיוון שמבחינה שכלית זה קשר שלא בא בחשבון אז היא צריכה להרגיע את הרגש הזה עד שבסוף הוא יעלם,

לענינך, אם מבחינה שכלית הבחור לא בא בחשבון את צריכה לטפל ברגש הזה עד שיעלם,
חבל לך להיות במצב של קשר בלתי אפשרי,

כך גם תפני את הראש לקשר אחר יותר מוצלח בע"ה.
בברכה,

דני ארגמן