רב

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/12/01 14:27 א בטבת התשסב

שאלה

שלום!

אני לומדת באולפנית ויש לנו בעי-ה הרב של האולפנית הוא שנותן לנו תשובות לשאלות הוא שמלמד אותנו שיעורי מחשבת וכו'

הבעיה היא שהרב הזה מה שנקרא "חתיך" והרבה בנות מנסות להתקרב אליו דרך שאלות מסוימות שהייתי מגדירה אותם כשאלות בנושא טהרת המשפחה וכו' מה אפשר לעשות? הרי יש עם זה בעי'ה?!

תשובה

ב"ה

אירית,
שלומות!

אין לי ספק שהרב לא מודע לכל מה שתיארת. אני מבין, ואך טבעי הוא, שיהיה קשה לפנות אליו ישירות. כולנו היינו מתביישים לנהל שיחה שכזו, וטוב שכך.
כל שנותר הוא להעביר לו מכתב, אפשר גם בעילום שם, בו את מתארת את הבעיה.
אני בטוח שהרב ידע כיצד לנהוג אם יהיה מודע למה שתיארת.
אולם, לא רק כלפי הרב צריכה להיות פעולה משמעותית.גם ביחס לבנות הללו צריכה להיווצר אוירה המקרינה חוסר לגטימיות לשאילת שאלות שאינן לשם שמיים.
חשוב שחבורת בנות תקרין את חוסר הנחת שלה מהצורה בה בנות מסויימות מתנהגות כלפי הרב , ויותר מכך - כלפי עצמן!

בברכה,

שי